Byta eller skaffa nya däck?

Dags att byta till vinterdäck!

Det är inte ovanligt att vintern kommer snabbt och oväntat och tar många bilister som inte bytt till vinterdäck på sängen. Framför allt när vi som i år har haft en ovanligt varm oktober och november. Kom ihåg att lagen säger att du måste ha vinterdäck under perioden 1/12-31/3 om det råder vinterväglag. Du hittar mer information om vilka regler som gäller för vinterdäck på Transportstyrelsens webbplats.

Ha framförhållning och byt till vinterdäck nu. Använd vårt drop-in system och komma förbi när det passar dig. Eller kontakta oss för en tidsbokning:

Tel: 0470-470 03
E-post: info@dackproffsen.se

Dubbat eller odubbat?
Gör Michelins däckväljartest

Dags för nya däck?

Vi rekommenderar att man byter däck när mönsterdjupet är nere på 2-3 mm. Det är olagligt att använda däck där mönsterdjupet är mindre än 1,5 mm.

Kom förbi så mäter vi mönsterdjup på dina nuvarande däck och kontrollerar om de är funktionsdugliga. Med vårt dropp-in system kan du komma när det passar dig.

Vi hjälper dig få rätt däck

Många tycker att det här med däck är en ren djungel. Alla däck är ju runda och svarta, vad är skillnaden ? Vårt jobb är att med den kunskap vi har, hjälpa dig att få rätt däck till just din bil och dina behov. Då tar vi hänsyn till bland annat körsträcka, bilmodell och däckdimension för att ditt val skall bli så säkert och ekonomiskt som möjligt.

Varje biltillverkare har testat fram en specifik däckdimension till respektive bilmodell, och det är viktigt att följa deras rekommendationer. De flesta dimensioner har dock en eller två ersättningsdimensioner, men diameterförhållandena på däcken måste alltid följas för att elektroniken i bilen ska fungera normalt (antispinn, ABS, hastighetsmätare etc).

Exempel: 195/65-15 = 205/55-16 = 225/45-17

Priser

Vi vill ge dig rätt pris från början. Därför behöver vi lite uppgifter om dina däck och din bil först.

Däckhotell

Självklart kan du checka in dina däck på vårt däckhotell för vinter- och sommarförvaring. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.