Byta eller skaffa nya däck?

Dags att byta till sommardäck!

I år har våren kommit rekordtidigt och vinterdäcken verkar ha gjort sitt för den här gången. Tänk på att dubbdäck endast får användas fram till 15 april - om det inte är vinterväglag. Du hittar mer information om vilka regler som gäller på Transportstyrelsens webbplats.

Vill du att vi ska hjälpa dig att kolla dina sommardäck? Kom förbi med dem så mäter vi mönsterdjup och kontrollerar att de är funktionsdugliga. Vi rekommenderar att man byter däck när mönsterdjupet är nere på 2-3 mm. Det är olagligt att använda däck där mönsterdjupet är mindre än 1,5 mm.

Använd vårt dropp-in system och kom förbi när det passar dig.

Skaffa nya däck?

Många tycker att det här med däck är en ren djungel. Alla däck är ju runda och svarta, vad är skillnaden ? Vårt jobb är att med den kunskap vi har, hjälpa dig att få rätt däck till just din bil och dina behov. Då tar vi hänsyn till bland annat körsträcka, bilmodell och däckdimension för att ditt val skall bli så säkert och ekonomiskt som möjligt.

Varje biltillverkare har testat fram en specifik däckdimension till respektive bilmodell, och det är viktigt att följa deras rekommendationer. De flesta dimensioner har dock en eller två ersättningsdimensioner, men diameterförhållandena på däcken måste alltid följas för att elektroniken i bilen ska fungera normalt (antispinn, ABS, hastighetsmätare etc).

Exempel: 195/65-15 = 205/55-16 = 225/45-17

Priser

Vi vill ge dig rätt pris från början. Därför behöver vi lite uppgifter om dina däck och din bil först.

Däckhotell

Självklart kan du checka in dina däck på vårt däckhotell för vinter- och sommarförvaring. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.